II. Tállya BBQ Verseny & Fesztivál

Képtalálat a következőre: „date icon” 2018. Október 12 – 14.
location-alt-512Tállya

wp-15390729989586520210463202132850.jpg

A Tállya BBQ KCBS verseny a magyar barbecue-zás egyik legnagyobb ünnepe, legfontosabb seregszemléje. Az eseményt második alkalommal rendezi meg a Tállyáért Egyesület a különleges hangulatú szüreti időszakban, 2018. október 12-14. között, az amerikai KCBS (Kansas City Barbecue Society) védnöksége alatt és versenyrendszere alapján, valamint a BBQ Network szakmai felügyeletével.

Nem található automatikus leírás.

A tavalyi rendezvény volt az első hivatalos, pontszerző barbecue verseny (Master Series Sanctioned Contest) Magyarországon. A rendezvény helyszíne a tokaji világörökségi borvidék szívében található Tállya. A verseny a Promenád sétányon zajlik majd, a kísérőprogramjaként megrendezett családi fesztivál pedig a szomszédos Maillot kastély kertjében kínál tartalmas kikapcsolódást a BBQ rajongóknak koncertekkel, food truck sétánnyal, kézműves vásárral, borudvarral és gyerek-programokkal.

A KCBS verseny

wp-1539072999385589560178529446025.jpg

A KCBS verseny során nagyszámú hazai és külföldi BBQ-csapat fog egymással megmérkőzni. Az Európa minden szegletéből érkező csapatok 6 kategóriában küzdenek meg a dobogós helyezésekért. A versenyre 11 országból, többek között Dániából, Hollandiából, Olaszországból, Németországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Romániából, Ausztriából érkeznek csapatok, valamint a magyarországi barbecue szakmai közösség színe-java részt vesz a megmérettetésen.

A magyar csapatok száma az idei évre 22 – re nőtt. Ők a következők:
 • Fulac BBQ – Nagykapos, Szlovákia
 • Debrecz’N BBQ, Debrecen
 • Maláta Szolnok BBQ, Szolnok
 • Fehér Nyúl BBQ, Budapest
 • BpBARbq feat. Briquette, Budapest
 • Sun City BBQ, Szeged
 • PiciGurman, Dunavarsány
 • BBQ Mánia, Miskolc
 • Zabáljcsak!, Budapest
 • Tállya Fűstje BBQ, Tállya
 • Gerilla Gasztro BBQ Team, Pilisszentiván
 • KGB, Katka – Gergő BBQ, Székesfehérvár
 • Smoke Riders BBQ, Dunavarsány
 • Dunakanyar BBQ, Dunabogdány
 • Smoke & Meat, Szentes
 • Vörös Meteor Barbecoa, Budapest
 • Q1, Miskolc
 • MeatMasters BBQ&Grill, Budapest
 • Smoke Union,i Mogyorósbánya
 • Tornyos BBQ, Balatonalmádi
 • The BarbeCube feat. Heinz, Győr
 • Broil King Kannibalz, Debrecen

A Promenád sétányon megrendezett verseny szombati napja részlegesen lesz nyilvános a nagyközönség előtt, a vasárnap azonban teljes mértékben nyitott lesz minden érdeklődő számára, lehetőség lesz a műhelytitkokba való betekintésre, a nagyszámú hazai és külföldi csapatokkal a kontaktusra, a munkáikkal való megismerkedésre, személyes élményszerzésre. A szombati napon is biztosítunk egy alkalommal bejárási lehetőséget a versenyterületen, 18:00-22:00 óra között, vasárnap pedig egész nap látogatható a versenyterület. Ekkor zajlik a verseny legizgalmasabb része, a versenyművek zsűri elé adása.

A fesztivál

Mialatt a versenycsapatok felépítik bázisaikat és kezdetét veszi az egész nap és egész éjszaka tartó sütés, a szomszédos Maillot kastélyban és kertjében egy igazi családi fesztivál várja a látogatókat koncertekkel, gyerekprogramokkal, food truck sétánnyal, kézműves vásárral és borudvarral. A Nagyszínpadon fellép Tóth Vera, a Follow the Flow, a Maillot kastélyban különleges világzenei utazásra hív a Csík Zenekarból jól ismert Csík János és új formációja, a Mezzo. A gyerekeket a Tarisznyás Műhely kézműves foglalkozásaival és fűzfa játékokból álló játszóterével, ugrálóvárral és arcfestéssel várjuk. A kastélykertben hegyaljai kézművesek árulják majd termékeiket, a borudvarban pedig tállyai borászok borait lehet megkóstolni. A 400 éves Szirmay kúriában kialakított Oroszlános Borhotelben gasztroélmények várják majd az érdeklődőket.

Az idei versenyen több külföldi csapat is részt vesz. Ők a következőek:
 • Smoking Aces BBQ, SWE, Falkenberg
 • The Rebel BBQ Brothers, SLO, Ljubljana
 • Food’Venture, ROM, Szováta
 • Dragon BBQ Team, GER, Auggen
 • Masters of Fire, NED, Vijfhuizen
 • BBQ+, BEL, Mol
 • Egghead Barbecue, AUT, Linz
 • Broken Ribs BBQ, SWE, Eskilstuna
 • BrokenPureBBQ, NED, Tilburg
 • Bergische Röstaromen, GER, Bergisch Gladbach
 • Slow Joe & the Other Pigs, SWE, Vedum
 • IQ BBQ, NL, Amersfoort
 • The Dutchef, NL

 

VIP bérlet

A normál bérletek és napijegyek mellett lehetőség van VIP bérlet vásárlására is. Az igazi BBQ megtanít az idő tiszteletére – a hosszú órákon át készülő húsokból nincs gyors utánpótlás. Aki mindenképpen szeretné megkóstolni a szmókerek lassú füstjén sült BBQ húsokat, a VIP bérlet megvásárlásával biztosíthatja be magát. A bérlet tartalmaz egy korlátozott számban készülő Céltorony Grill & BBQ vegyes barbecue kóstolótálat különféle húsokkal, körettel és szósszal, egy Tállyoló kézműves sört a Fehér Nyúl Brewery jóvoltából és egy borútlevelet, amellyel a kijelölt tállyai pincészeteknél lehet bort kóstolni.

wp-15390729990072966312891588841270.jpg

Mi a BBQ?

Az Amerika déli államaiból származó, évszázados hagyományú tradicionális barbecue nem grillezést jelent: a hús fatüzeléses szmókerekben, lassú füstön sül, alacsony hőmérsékleten, hosszú órákon át. Igazi low & slow életfilozófia, a húskészítési eljárások királya. A barbecue az egyik legdinamikusabban növekvő kulturális irányzat világszerte, az amerikai vidéki kultúra egyik utolsó fellegvára, amely az utóbbi években az európai régiókban is, így Magyarországon is óriási népszerűségre tett szert. Amit a barbecue képvisel: hagyománytisztelet, alaposság, idő, alázat.

A képen a következők lehetnek: étel

A KCBS (Kansas City Barbecue Society)

A KCBS fő küldetése a barbecue népszerűsítése, védelme és fejlesztése, minél több ember bevonásán és oktatásán keresztül. A világ első számú barbecue-szervezete 30 éve működik és 20.000 tagot számlál a világ minden részén. A versenyszervezet világszerte több mint 500 versenyt védnököl, melyek a KCBS szigorú szabályzata szerint zajlanak. A szabályok meghatározzák az elvárt formázást, sütést és tálalást, de teret hagynak az egyéni kreativitásnak is. KCBS versenyeket szinte minden hétvégén rendeznek Európa legkülönfélébb szegleteiben, amatőr és profi csapatok részvételével. A KCBS 2017-ben megérkezett Magyarországra, így végre a hazai barbecue-hívek is megismerhetik és részesei lehetnek a KCBS féle tudásbázisnak és versenyrendszernek.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember

Tállya

Tokaj-Hegyalja 1737 óta a világ első zárt borvidéke, 2002 óta pedig az UNESCO Világörökség része mint történelmi borvidék és kultúrtáj. A vidék egyedülálló borfajtája, az aszú világszerte az egyik legismertebb hungaricum. Tállya, Tokaj-Hegyalja nagymúltú települése a mérések szerint Európa mértani középpontjában fekszik, a települést a több évszázados borászati hagyomány, a gazdag épített és szellemi örökség, a különleges természeti adottságok, a borvidék legkiterjedtebb borospince labirintusa, a helyi hagyományok, a kiváló szálláshelyek és a minőségi kulináris élvezetek teszik kiemelt jelentőségűvé. A Tállyáért Egyesület 2014 óta meghatározó közösségi szereplője a helyi és térségi társadalomnak. A civil szerveződés a község gazdasági, szellemi és kulturális fejlődésének elősegítését tűzte ki célul, az elmúlt években rengeteg színvonalas rendezvénnyel és kezdeményezéssel járulva hozzá a borvidék programkínálatához.

Dining-512 Bor, BBQ, Hagyományok

Képtalálat a következőre: „activity icon” Dűlőtúra, Food Truck Sétány, Gyermekprogramok

Képtalálat a következőre: „ticket icon”

VIP bérlet

9.000 Ft

3 napos VIP bérlet elővételben október 1-től és a helyszínen

Belépésre jogosít
– a fesztivál területére péntektől vasárnapig
– a verseny területére szombaton 18:00-22:00 között és vasárnap 9:00-tól egész nap

A VIP bérletek az alábbi extra szolgáltatásokat tartalmazzák: 
– 1 db BBQ kóstolótál a Céltorony Grill & BBQ jóvoltából
– 1 db Tállyoló kézműves sör a Fehér Nyúl jóvoltából
– 1 db borútlevél kóstolási lehetőséggel a tállyai borospincékben


Normál bérlet

3.500 Ft

3 napos bérlet elővételben október 1-től és a helyszínen

Belépésre jogosít
– a fesztivál területére péntektől vasárnapig
– a verseny területére szombaton 18:00-22:00 között és vasárnap 9:00-tól egész nap


Napijegyek

1.500 Ft

Részletekről a Weboldalon és a Facebook oldalon informálódjunk.


Képtalálat a következőre: „accommodation icon” Oroszlános Borhotel & Borétterem


A füst és a BBQ ünnepe Tállyán!

Képtalálat a következőre: „Tállya BBQ”

facebook-logo_318-49940 home2-512


Források

Oroszlános Borhotel

Tállya BBQ


2018.10.09.

home2-512facebook-logo_318-49940
20181003_223319_0001

20180424_192400_00018023449922399555937.png

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt kedveli: